Igranci u slici

ponedjeljak, 28. veljače 2011.

Bit će novogradnji



U moru gorkih vijesti kojima nas bombardiraju svakodnevno, jučer konačno i jedna koja je obradovala sve zainteresirane za opstanak hrvatske brodogradnje. Europska komisija ukinula je administrativnu zabranu ugovaranja gradnje novih brodova Brodosplitu, te će i ubuduće oceanima ploviti kvalitetna plovila što su proizvod višestoljetnog iskustva i znanja naših brodograditelja.
Generacije pomoraca imale su čast svoje prvo iskustvo stjecati na morskim ljepoticama izgrađenim u splitskom škveru. Na nekima sa ovih slika imao sam sreću ploviti više godina.
To su Luka Botić i Natko Nodilo izgrađeni 1960.-prepoznati kao prave morske lastavice u lukama. Godinama su održavali liniju Jadran-Australija-Novi Zeland.
Krajem šezdesetih izgrađeni su Split, Alka i Makarska. Svojim oštrim pramcem skoro dva destljeća lomili su led na liniji Mediteran-Velika Jezera.
1984. godine zaplovila je Šolta-brod za rasute terete, a krajem devedestih i moderni bulk carrier Don Frane Bulić.



4 komentara:

Unknown kaže...

evo i mogućnost smajlića... :) ?

Pero Macan kaže...

čim se vratim iz Igrana pokušat ću svladat.. Hvala

Unknown kaže...

Ne moraš se trudit. Utvrdio sam da usporavaju otvaranje bloga, pa sam ih eliminirao.

Anonimno kaže...

I've been surfing online greater than 3 hours these days, yet I by no means found any interesting article like yours. It's pгetty ѵalue enough for me.
In mу view, if all websіte owners anԁ bloggeгs mаde еxcellent
сontent aѕ you probаbly diԁ, thе web might be a lοt more usеful than ever befoге.


Heгe is my website :: Hemroids-Piles.Com

Igrane u slici