Igranci u slici

subota, 24. ožujka 2012.

Magla nad Igranima

"Magla svuda, magla oko nas" pjeva Josipa Lisac o jednoj prirodnoj pojavi koja je redovita u nizinskim krajevima, ali sasvim nesvakidašnja na našem primorju gdje magla zadaje prave probleme ribarima u snalaženju na moru. Bez kompasa i modernih navigacijskih pomagala tipa GPS pravo je umjeće snaći se u maglovitom jutru, a jučerašnja magla toliko je bila gusta da bi izdržala i kaput  obješen na brokvu zabijenu u taj gustiš.

Evo  par sličica za uspomenu na ovo neobično maglovito jutro u našim Igranima. Živogošće se jučer nije vidjelo sve do popodnevnih sati, a ribari su se vratili tek nakon višesatnog lutanja hvarskim kanalom. Ulov nije bio bogat, ali su sretni jer su mreže pronađene i spašene.






2 komentara:

crljivica_ kaže...

Izgleda vrlo neobično. Izvrsna kulisa za neki remake ili možebitni filmski hit koji će proslavit Igrane na planetarnim širinama. Pretpostavljan da se ova pojava ponavlja, ali virujen da ste svaki put začuđeni ovom vizurom.

Pero Macan kaže...

Vizura za jedan dobar horor tipa Vrisak 1 2 3 ili još bolje Ralje 7 sa puno oštrozubih morskih pasa. I Tarantina za režisera...

Igrane u slici