Igranci u slici

ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Viški triptih

Evo me na Pinki nakon dugo vremena i baš sam happy što opet nešto šaram po ovom blogu. Prvo mi je ukralo laptop u Freetownu sa svim dokumentima, slikama i spisima. Par dana kasnije završio u bolnicu, a potom je trebalo vremena za oporavak. Novi kompić je ispred mene, zdravlje hvala Bogu bolje, a i ove sličice sa odmora na Visu vrijedilo bi spremit na blog.
Odmah po dolasku izvrsna zabava na pučkoj fešti Noć Mijurovca. Ukusni brujet od kozica i dagnji, pečene jaglice i dobro vino. Pravi domaći ugođaj, različit od već otrcanih ribarskih fešti. 

Drugi dan smo prošetali po izgorenoj Valici. Vratili se izgrebani i crni od gareži. Originalni The day after. Pukom srećom šteta nastala iz ljudske gluposti nije puno veća. Ne ponovilo se!

Treće jutro vrijedilo je prošetat kroz vinograd. Nakon više mjeseci palo je nešto kiše, natopilo gladnu zemlju, grožđe je živnulo i ove godine bačve bi mogle bit pune.  Ubrali smo par grozdi, a pred povratak izmigoljili su i vinogradarski puži na mirisnu pašu poslije kiše. Gola istina je da su spretni i brzi, al nam par kilograma nije uspjelo uteć. Sad dok se purgaju (čiste) u vreći, valja zaguglat i otkrit koji dobar recept. Mljac!


1 komentar:

crljivica_ kaže...

Ovi put ste mogli od spuža napravit crni rižot. A bome i za ono šta je u teči ne bi mi tribalo žlicu na silu u ruku stavljat. Gržđe van je odlično. Kod nas sridnja žalost. Krupa mu je dala manistre.

Igrane u slici