Igranci u slici

srijeda, 8. svibnja 2013.

Na dobro nam došla Sudamja

Bandira što vijori visoko na kampanelu katedrale, šušur po cijelom gradu te  riva puna korisnih predmeta izrađenim rukama vrijednih majstora u drvetu, znaci su najveće splitske fešte u čast Sv Duje, zaštitnika našeg grada. Kiša nas je omela u praćenju procesije i velike mise, al zato je sunčano popodne sa unukom na prepunoj rivi prošlo za tren. Po starom dobrom običaju, doma smo se vratili punih ruku. Bančić, tamburin, košarica, drvene žlice, batić i daska za meso, korisna su drvenarija što smo pazarili ove Sudamje. Ne smijem zaboravit spomenut i dvije prave balote za oca. Vjerujem da će sa njima valjat kao pravi meštar od balota.




Na večernjoj fešti na rivi uz tradicionalni VATROMET, klapu Cambi, veselu Lidiju Bačić i neponovljivog Grdovića uživali smo do kasnih sati. Što reći za Kerumov performance i duet sa Grdovićem. Nije u šoldima sve... Zar nije tako? Evo filmić!


1 komentar:

crljivica_ kaže...

Ajme ni sama ne znan čime san se više oduševila: kuvačama ili videom. Ima ih za svako jelo po jedna i više se okusi neće miješati. Bančić će tribat pojačat, znan iz iskustva. Dica brzo rastu pa počni dok je na vrime. A video?!...Like, like, like... Prava pučka fešta. Grdović je ko Čak Noris. Nepoderiv!

Igrane u slici