Igranci u slici

četvrtak, 5. srpnja 2012.

Na kišnom pazaru

Kiši, kiši i kiši. To bi bila slika ove suptropske Afrike sve do početka listopada. Jedina mogućnost za obavit kupovinu je slalom između kapi velikih kao šljive. Trebao bi zaštitni šljem umjesto kišobrana. Ovog jutra  provukli smo se skoro  neoštečeni. Malo mokri i blatnjavi, ali nije se ovdje lijepo na sve ni žaliti. Jako ukusno meso od afričkih rogatih krava,  slatko egzotično voće, te povrće koje još nije pokrila šapa gmo kemičara. Još kad to naš Jere pretvori u slasne obroke, svi planovi o dijeti nestanu za tren.











4 komentara:

crljivica_ kaže...

Iako san svežder nisan neki mesaroš, tako da me više mame boje voća i povrća. A tek tende na motorima...! Izgleda da tamo ne puše ni često ni jako jer bi brzo prohujale s vihorom. Onaj jedan ima sirenu ka blue bird. Ono kwi, kwi!!! :-))))) U kući smo se dogovarali da bi mogli doći na feštu Kralja Artura je3rbo da to ima veze i s nama.

Pero Macan kaže...

U africi nema gradskog prevoza. Sve se odvija taksijem i ovim motorima. Svi motori taksiraju i unutar grada cijena im je oko kune.
Znači vidimo se na arturovoj fešti. Bit će mi puno drago. Ja sam doma za 2 tjedna...

Unknown kaže...

A mi zaboravili kako kiša izgleda. Koje je ono meso? Šta kolju?

Pero Macan kaže...

Kiša non stop. Meso je afričko govedo, malo mršavo sa velikim rogovima. Sve se više uzgaja u americi. Joe Cooker je jedan od većih uzgajivača. Inače dosta ukusno. Nije tovljeno.

Igrane u slici