Igranci u slici

četvrtak, 16. lipnja 2011.

Ribarska flota na Down beach

Uvala Down beach u Limbe jedino je zaklonjeno mjesto za ribarske flotu koja se sastoji od dvije vrste brodica za ribolov. Većih ribarica koje se koriste mrežama plivaricama, a ulov im je plava riba slična našim sarunima i srdelama, te kanoa koje sa mrežama stajačicama love kaptain fish, ribu sličnu molu. Veći brodovi po dolasku ostaju na sidrištu, dok se kanoe svaki put  radi 3 metra razlike plime i oseke istežu na plažu.
Kanoe su drvene, trajnost im je desetak godina, pogon u pravilu Yamaha do 15 ks, a ribare sa par km mreža. Obvezno uz registarski broj imaju sa strane ispisanu i neku vjersku poruku kao "In God we trust" ili "Dieu Merei".


Ribarski brodovi dugi su do 15 metara, za  pogon koriste Yamahu 40 ks, a na brodu se često nalazi do 20 članova ribarske družine. Vlasnici flote, a također i družina većinom su iz siromašnih dijelova Ghane, Benina i Togoa. Ove prekrasne ribarice ukrašene šarolikim bojama i zastavama, te raznim porukama, od vjerskih do sportskih, svakodnevno plijene poglede svih posjetitelja ribarnice i restorana na Down beachu.


2 komentara:

crljivica_ kaže...

Je l' ovo reklama za yamahu? hahaaha... šala, šala. Zanimljivi postovi i lipe fotografije iz avantura i svakodnevnog života. Tako da se može usporediti život tamo i ovdje.

Pero Macan kaže...

Ha.Polako se minja, al još uvik život kao kod nas ranih 60tih.Još oni neznaju šta ih sve čeka... Magična je Afrika. Na kopnu sve Toyota, a u moru Yamaha. E bravo. Di je uteka oni zeko? Pozz

Igrane u slici